Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.
Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
Vinkki: Voit valmistaa kakun etukäteen ja pakastaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
463
1940
23,7 g
7,9 g
53,1 g
35,3 g
4,2 g
7,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Piparkakkumaustetta,
Margariinia,
Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli