Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.
Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.
Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
238
995
19,3 g
4,3 g
2,8 g
2,5 g
—
12,9 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 g (0,5 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli