Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sahramisilakat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Kultaiset silakat saavat hienostuneen maun ja juhlavan värin sahramista. Tarjoa sahramisilakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Ainekset

600 g
silakkafileitä

Etikkaliemi

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria

Sahramikastike

1 kpl
ruukku tilliä
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 g
(0,5 ps) sahramia
2 kpl
valkosipulinkynttä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.

1 rkl
sokeria
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
suolaa
2

Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 g
(0,5 ps) sahramia
1 tl
suolaa
1 dl
majoneesia
2 rkl
sitruunamehua
1 kpl
ruukku tilliä
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3

Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.

600 g
silakkafileitä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

238

995

19,3 g

4,3 g

2,8 g

2,5 g

12,9 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 g (0,5 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli