Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla tai puolukanvarvuilla.
Vinkki: Täytä kakku juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Vaihda puolukat vadelmiin tai mustikoihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
352
1474
22,0 g
10,2 g
31,9 g
19,6 g
2,1 g
5,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli