Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkabrita

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Syksyinen britakakku yhdistää kirpeän puolukan, makean kinuskin ja rapean marengin täydelliseksi makujen liitoksi. Helpon sekoitettavan kakkupohjan salaisuus on maukkaat, gluteenittomat kaurajauhot.

Ainekset

Pohja

100 g
leivontamargariinia
2 kpl
keltuaista
2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa

Marenki

2 kpl
valkuaista
1 dl
sokeria

Täyte

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
125 g
(½ prk) rahkaa
400 g
(2 ps) puolukoita (pakaste)

Lisäksi

1 rkl
leivontamargariinia vuoan voiteluun
(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

100 g
leivontamargariinia
2 kpl
keltuaista
2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
1 rkl
leivontamargariinia vuoan voiteluun
2

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2 kpl
valkuaista
1 dl
sokeria
3

Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla tai puolukanvarvuilla.

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
125 g
(½ prk) rahkaa
400 g
(2 ps) puolukoita (pakaste)
(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja)

Vinkki: Täytä kakku juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Vaihda puolukat vadelmiin tai mustikoihin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2021
|
Muokattu: 5.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1474

22,0 g

10,2 g

31,9 g

19,6 g

2,1 g

5,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli