Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leipäjuusto-kasvisvartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pujota vartaisiin leipäjuustoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja maissia. Kesäherkun viimeistelee yrttiöljy.

Ainekset

335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
8 kpl
Minitomaatteja
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
2 kpl
Esikypsennettyä maissintähkää

Sivelyyn

3 rkl
Öljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Hunajaa
3 rkl
tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa
1 tl
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele juusto, leikkaa maissit parin sentin viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet tarvittaessa. Pujota ainekset kahteen vierekkäin asetettuun, kylmässä vedessä liotettuun bambugrillitikkuun.

335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
2 kpl
Esikypsennettyä maissintähkää
8 kpl
Minitomaatteja
2

Sekoita öljyyn sitruunamehu, mausteet ja silputut yrtit. Sivele vartaat hyvin mausteöljyllä. Kypsennä keskilämmöllä grillissä välillä käännellen, kunnes ainekset ovat läpeensä kuumia.

3 rkl
tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa
1 tl
Hiutalesuolaa
1 tl
Hunajaa
2 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Öljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 28.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

480

2008

29,3 g

12,5 g

29,0 g

12,3 g

5,0 g

18,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli