Milloin viimeksi mittasit jääkaapin lämpötilan? Jos se oli 2–6 astetta, ruoilla on kaapissasi hyvät oltavat. Mutta lämpötila voi vaihdella paljonkin jääkaapin eri osissa. Lämmin ilma nousee ylös, joten alaosassa onkin kylmempää kuin ylähyllyllä. Mittaa eri hyllyjen ja lokeroiden lämpötilat ja sijoita ruoat niiden mukaan. Kala ja tuore liha säilyvät parhaiten 2–3 asteessa. Leikkeleet, valmiit ruoat ja maitotuotteet voit pitää paria astetta lämpimämmässä. Herkästi nahistuvat hedelmät ja kasvikset kannattaa sijoittaa lämpimimmälle hyllylle, ja monet ruukkuyrtit viihtyvät jääkaapin ovessa, joka on usein se kaikkein lämpimin paikka jääkaapissa.
Yrtit, tuorehiivan ja juustonkin voi pakastaa – nämä 7 tuttua tuotetta säilyvät näppärästi pakkasessa