Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Komeimmat halloween-keksit irvistävät isosti. Kokeile, kuinka karmeita ilmeitä onnistut leipomaan!

Ainekset

75 g
Leivontamargariinia
1 dl
Maapähkinävoita
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
1 dl
Kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Ruokasoodaa
1/4 tl
Suolaa
70 g
(1 dl) Rouhittua tummaa suklaata
1 dl
Jäisiä puolukoita

Koristeluun

10 kpl
Mantelilastua
20 kpl
Ranskanpastillia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.

75 g
Leivontamargariinia
1 dl
Maapähkinävoita
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
1 dl
Kaurahiutaleita (gluteenittomia)
70 g
(1 dl) Rouhittua tummaa suklaata
1 dl
Jäisiä puolukoita
2

Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista 8-10 minuuttia.

20 kpl
Ranskanpastillia
10 kpl
Mantelilastua

Vinkki: Voit tehdä sulalla suklaalla koristeluja – kuten hiuksia tai arpia – paistettuihin kekseihin.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 26.9.2017
|
Muokattu: 23.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1064

16,2 g

4,7 g

20,3 g

11,9 g

2,7 g

5,6 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli