Säädä uuni 180 asteeseen. Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.
Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista 8-10 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä sulalla suklaalla koristeluja – kuten hiuksia tai arpia – paistettuihin kekseihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1064
16,2 g
4,7 g
20,3 g
11,9 g
2,7 g
5,6 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli