Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvishampurilaiset

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee itse maukkaat hampurilaispihvit kidneypavuista ja porkkanasta. Viimeistele muhkeat, mehevät pihvit savujuustolla ja herkuttele pikkelöidyn punasipulin kanssa kasvisburgerin välissä. Burgeripihvit kasviksista pysyvät paistinpannullakin hyvin koossa, kun annat taikinan ensin turvota kunnolla.

Ainekset

Hampurilaispihvit

500 g
(2 tlk à 410/250 g) kidneypapuja
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
(8 viipaletta) savujuustoa

Pikkelöity sipuli

2 kpl
punasipulia
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1/2 dl
kuumaa vettä
2 rkl
sokeria

Lisäksi

2 kpl
tomaattia
1 kpl
(ruukku) salaattia
1 kpl
suolakurkku tai maustekurkku
4 kpl
hampurilaissämpylää
275 g
(1 tuubi) voileipäpikkelsiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta pavut hyvin. Kuori ja raasta porkkana ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut ja kasvikset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää korppu- ja vehnäjauhot, 2 rkl öljyä ja mausteet. Anna taikinan turvota kylmässä 1 tunti. Muotoile taikina pihveiksi ja laita ne jääkaappiin odottamaan.

500 g
(2 tlk à 410/250 g) kidneypapuja
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja suikaloi punasipulit. Laita ne kulhoon ja lisää etikka, kuuma vesi ja sokeri. Anna maustua 30 minuuttia.

2 kpl
punasipulia
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1/2 dl
kuumaa vettä
2 rkl
sokeria
3

Ruskista pihvit öljyssä pannulla molemmin puolin ja laita ne leivinpaperille pellille. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle. Jälkikypsennä pihvejä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

100 g
(8 viipaletta) savujuustoa
4

Huuhtele tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Levitä halkaistut sämpylät työlaudalle. Voitele sämpylänpuolikkaat pikkelsillä. Aseta päälle salaatinlehtiä, tomaattia ja suolakurkkua. Lisää pihvit ja pikkelöity sipuli.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
(ruukku) salaattia
1 kpl
suolakurkku tai maustekurkku
4 kpl
hampurilaissämpylää
275 g
(1 tuubi) voileipäpikkelsiä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

972

4071

68,3 g

8,5 g

59,0 g

14,3 g

13,5 g

24,0 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl kuumaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli