Valuta pavut hyvin. Kuori ja raasta porkkana ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut ja kasvikset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää korppu- ja vehnäjauhot, 2 rkl öljyä ja mausteet. Anna taikinan turvota kylmässä 1 tunti. Muotoile taikina pihveiksi ja laita ne jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja suikaloi punasipulit. Laita ne kulhoon ja lisää etikka, kuuma vesi ja sokeri. Anna maustua 30 minuuttia.
Ruskista pihvit öljyssä pannulla molemmin puolin ja laita ne leivinpaperille pellille. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle. Jälkikypsennä pihvejä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Huuhtele tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Levitä halkaistut sämpylät työlaudalle. Voitele sämpylänpuolikkaat pikkelsillä. Aseta päälle salaatinlehtiä, tomaattia ja suolakurkkua. Lisää pihvit ja pikkelöity sipuli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
972
4071
68,3 g
8,5 g
59,0 g
14,3 g
13,5 g
24,0 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl kuumaa vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli