1. Monikäyttöinen tofu
Soijapavuista valmistettu tofu on sellaisenaan mietoa, mutta imee makuja kuin sieni. Sitä voi käyttää lähes mihin vain. Pujota vartaisiin kasvisten kanssa, kokeile rapsakaksi paistettuna salaatin päällä tai marinoi.
2. Superhelppo soijarouhe
Kuivattua soijarouhetta löytyy vaaleana ja tummana, sokerikulöörillä värjättynä. Rouhe sopii jauhelihan sijaan lähes kaikkiin ruokiin: kastikkeisiin, piiraisiin, murekkeisiin. Kokkaa vaihteeksi vegepäivän arkiruoka soijarouheesta.
3. Murea Quorn
Sieniperäisestä mykoproteiinista valmistettu Quorn löytyy kaupan pakasteesta. Kippaa pannulle, ruskista ja mausta miten lystäät. Kokoa leffaillan nachovuoka: kasaa pellille nachoja, paistettuja Quorn-kuutioita, papuja, jalapenoja ja maissia. Kuumenna 200-asteisessa uunissa. Tarjoa salsan ja sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustetun "soijajogurtin" kera.
4. Yllättävä Oumph!
Lihaa muistuttava Oumph! on helppo tapa tutustua vegaanisiin soijaproteiinivalmisteisiin. Paista Oumph! The Chunk -palat rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Kasaa tortillan väliin esimerkiksi quacamolen ja kasvisten kanssa.
5. Näppärä nyhtökaura
Kotimainen kaurasta ja palkokasveista valmistettu nyhtökaura sopii täydellisesti katuruokakokkailuun, sillä se vaatii vain kuumennuksen. Kokeile Sloppy Joe -sämpylän väliin tai texmex-nyhtökauramunakkaaseen.
6. Huoleton Härkis
Härkäpavuista valmistettu vegaaninen Härkis tuo kasvisruokaan kuituja ja proteiineja. Härkis on käyttövalmis, joten lisää se kastikkeeseen loppuvaiheessa. Kokeile pizzan päällä tai pyöräytä pulliksi fetajuuston kera. Katso Härkispyöryköiden resepti
7. Kätevä Mifu
Maidosta valmistettu Mifu on kiireisen kokin kaveri. Se on parhaimmillaan paistettuna, mutta sen voi lisätä myös ruokaan sellaisenaan. Nopea vokki syntyy Mifusta, nuudeleista, kasviksista, cashewpähkinöistä, chilistä, korianterista ja soijakastikkeesta.