Härkispyörykät

arvosana3/5

(4)arviota
16 Kappaletta

30 min

Rapeat härkispyörykät saavat makua fetajuustosta. Näihin kasvispyöryköihin sekasyöjäkin rakastuu!

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis)
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rkl+ 3 rkl rypsiöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
100 gfetajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia ilman valkosipulia 3 rkl:ssa öljyä, kunnes se saa hieman väriä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    3 rkl+ 3 rkl rypsiöljyä
  2. 2

    Sekoita valkosipuli joukkoon ja siirrä pannu pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit öljyineen ja mausteet. Murenna juusto ja sekoita härkisseokseen. Pyöritä käsin tiiviiksi pyöryköiksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
    1 tlpaprikajauhetta
    100 gfetajuustoa
  4. 4

    Paista pyörykät rapeapintaisiksi öljyssä pannua välillä heilutellen.

    MääräAinesosa
    3 rkl+ 3 rkl rypsiöljyä

Vinkki: Voit valmistaa pyörykät myös ilman fetajuustoa. Silloin pyöryköitä tulee 14.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis), Valkosipulinkynttä, 1 tl Paprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
6.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä