Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurkkuraita

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kurkkuraita on intialainen jogurttikastike, joka sopii sellaisenaan alkuruoaksi naanleivän kanssa ja myös mausteisten ruokien lisukkeeksi. Lempeänmakuinen raita lievittää tehokkaasti chilin poltetta.

Ainekset

200 g
Kurkkua
2 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1/2 dl
minttua hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
sokeri
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl
chilirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Laita raaste siivilään, painele ylimääräinen neste pois. Voit myös leikata kurkun hyvin pieniksi kuutioiksi, jolloin sitä ei tarvitse valuttaa.

200 g
Kurkkua
2

Mittaa jogurtti kulhoon. Hienonna minttu. Sekoita kurkku, minttu, limemehu ja mausteet jogurttiin. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.

2 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1/2 dl
minttua hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
sokeri
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl
chilirouhetta

Vinkki! Kokeile kurkkuraitaa uunituoreen naanleivän dippikastikkeena.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 22.3.2008
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

64

269

3,5 g

2,3 g

3,3 g

3,3 g

0,3 g

4,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl minttua hienonnettuna,

0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa,

0,25 tl chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli