Pese kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Laita raaste siivilään, painele ylimääräinen neste pois. Voit myös leikata kurkun hyvin pieniksi kuutioiksi, jolloin sitä ei tarvitse valuttaa.
Mittaa jogurtti kulhoon. Hienonna minttu. Sekoita kurkku, minttu, limemehu ja mausteet jogurttiin. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Vinkki! Kokeile kurkkuraitaa uunituoreen naanleivän dippikastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
64
269
3,5 g
2,3 g
3,3 g
3,3 g
0,3 g
4,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl minttua hienonnettuna,
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa,
0,25 tl chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli