Naan-leivät

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Ohuet ja pehmeät intialaiset naanleivät onnistuvat helposti kotonakin. Herkuttele naan lämpimänä raita-kastikkeen kanssa tai tarjoa leivät esimerkiksi intialaisen curryn lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlmaitoa
2 dlmaustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
25 ghiivaa
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
7 dlvehnäjauhoja
2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen, lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy ja vaivaa noin 5 minuuttia. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    2 dlmaustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
    25 ghiivaa
    1 tlsuolaa
    2 tlsokeria
    7 dlvehnäjauhoja
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuumenna uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Jätä tyhjä pelti uuniin kuumennuksen ajaksi. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja pyörittele tangoksi. Jaa tanko 4–8 palaksi. Kauli tai taputtele palat noin 3 mm:n paksuisiksi pisaran muotoisiksi leiviksi.

  3. 3

    Siirrä leivät kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sulata voi ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Sivele naanleivät kuumina voisulalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä