Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan 30–60 minuutiksi. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta currylla ja siirrä sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja kuutioi tomaatit.
Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja tomaatteja pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.
Siirrä kastike tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen astiaan. Lisää joukkoon valutetut pähkinät. Soseuta kastike tasaiseksi ja kaada takaisin pannulle.
Sekoita tofu kastikkeeseen ja kuumenna. Mausta kastike limenmehulla (1–2 rkl). Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Vinkki: Tarjoa jogurttisten pannuleipien kanssa. Pannuleivistä saat vegaanisen käyttämällä vegaanista gurttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
308
1294
22,5 g
3,0 g
10,0 g
5,0 g
4,5 g
13,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä (1 rkl raasteena),
ruukkua korianteria .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli