Jogurttipannuleivät
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot pehmeät jogurttiset pannuleivät valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta ja ilman uunia.
| 4 dl | paksua jogurttia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- 2.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8 palaan. Taputtele jauhotetuin käsin ohuita leipäsiä (halkaisija noin 10 cm).
- 3.
Paista leivät pannulla öljytilkassa noin 3 minuuttia per puoli.
Jogurttipannuleivät
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Helpot pehmeät jogurttiset pannuleivät valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta ja ilman uunia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | paksua jogurttia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 dl hiivaleipäjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 4 dl paksua jogurttia 2 rkl rypsiöljyä - 2
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8 palaan. Taputtele jauhotetuin käsin ohuita leipäsiä (halkaisija noin 10 cm).
- 3
Paista leivät pannulla öljytilkassa noin 3 minuuttia per puoli.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen
Vinkki: Tarjoa shahi paneerin kanssa.
Ravintosisältö
203
Energiaa kcal
848
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,1 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
203
Energiaa kcal
848
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,1 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























