Shahi paneer
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen intialainen shahi paneer sisältää kotijuustoa kermaisen pehmeässä ja mausteisessa pähkinä-tomaattikastikkeessa. Tarjoa curry herkullisten pannuleipien ja keitetyn riisin kanssa.
| 250 g | (1 pkt) kotijuustoa |
| 120 g | (2 dl) cashewpähkinöitä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pala tuoretta inkivääriä (2 cm) | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | garam masala -maustesekoitusta |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | ruokakermaa (15 % rasvaa) |
- 1.
Kuivaa ja kuutioi kotijuusto. Laita pähkinät veteen likoamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
- 3.
Lisää paseerattu tomaatti ja liotetut pähkinät vesineen kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella korkereunaisessa kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja kotijuusto. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa pannuleipien ja keitetyn riisin kanssa.
Shahi paneer
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Herkullinen intialainen shahi paneer sisältää kotijuustoa kermaisen pehmeässä ja mausteisessa pähkinä-tomaattikastikkeessa. Tarjoa curry herkullisten pannuleipien ja keitetyn riisin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) kotijuustoa |
| 120 g | (2 dl) cashewpähkinöitä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pala tuoretta inkivääriä (2 cm) | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | garam masala -maustesekoitusta |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | ruokakermaa (15 % rasvaa) |
Valmistus
- 1
Kuivaa ja kuutioi kotijuusto. Laita pähkinät veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kotijuustoa 120 g (2 dl) cashewpähkinöitä 2 dl vettä - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä pala tuoretta inkivääriä (2 cm) 1 rkl rypsiöljyä 1 tl garam masala -maustesekoitusta 1/2 tl chilihiutaleita 1/2 tl kurkumaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Lisää paseerattu tomaatti ja liotetut pähkinät vesineen kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella korkereunaisessa kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja kotijuusto. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa pannuleipien ja keitetyn riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 1 dl ruokakermaa (15 % rasvaa)
Vinkki: Korvaa kotijuusto leipäjuustolla.
Vinkki: Tarjoa jogurttisten pannuleipien kanssa.
Ravintosisältö
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pala tuoretta inkivääriä (2 cm).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























