Paloittele suklaa pieneen kulhoon.
Kuumenna ¾ dl vispiä kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma vispi suklaan päälle. Odota hetki, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita seos tasaiseksi nuolijalla käännellen. Mausta tomusokerilla.
Vatkaa loppu vispi (1 ¾ dl) löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahto vähän kerrallaan huoneenlämpöisen suklaan joukkoon nuolijalla käännellen. Annostele vaahto jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin viilentymään ja tekeytymään noin tunniksi.
Viimeistele suklaamousset ripauksella sormisuolaa ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa suklaamousset jo edellisenä päivänä ja nostaa jääkaappiin peitettynä tekeytymään.
Vinkki: Koristele mousset lusikallisella vaahdotettua kauravispiä ja suklaarouheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1146
21,0 g
6,5 g
16,0 g
13,0 g
4,3 g
3,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli