Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita vuokaan (noin 19 x 24 cm).
Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja tillin varret, säästä lehdet koristeluun.
Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan niin, että kalat peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Siirrä vuoka jääkaappiin tunniksi.
Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita piparjuurismetanan ainekset.
Nosta kalapalat varovasti tarjoilulautaselle. Koristele tillinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kala piparjuurismetanan kanssa.
Vinkki: Voit tarjota lohen myös lämpimänä. Lohi on kypsää 15–20 minuutissa kuuman liemen lisäämisestä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
416
1740
29,5 g
11,5 g
11,8 g
10,8 g
1,0 g
24,8 g
10,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
granaattiomenan siemeniä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli