Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piimäkakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Vanhan ajan perinteinen piimäkakku kuuluu jouluun! Tämä mehevä kahvikakkujen klassikko on helppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
3 dl
piimää
2 rkl
siirappia

Vuoan voiteluun

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva, piimä ja siirappi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
3 dl
piimää
2 rkl
siirappia
3

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Miltä maistui?(13 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 8.10.2021
|
Muokattu: 2.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

634

6,6 g

4,2 g

20,6 g

10,9 g

0,7 g

2,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli