Appelsiinikakku
Ainekset
Pohja
Kuorrutus
Kandeeratut appelsiinit
Valmistus
Tee kandeeratut appelsiinit mielellään jo kaksi päivää ennen kakun koristelua. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri laakeassa kasarissa, keitä seosta pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Lisää appelsiiniviipaleet liemeen. Keitä hiljalleen, välillä varovasti sekoitellen, 40 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet reikäkauhalla leivinpaperille uunipellille. (Säästä halutessasi liemi kakun kostuttamiseen.) Kuivata appelsiiniviipaleita 50-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 2 tuntia. Anna viipaleiden kuivua vielä huoneenlämmössä 1–2 vrk. Kääntele niitä välillä. Kandeeratut appelsiiniviipaleet säilyvät huoneenlämmössä syötävinä 1–2 viikkoa.
Tee kakkupohja. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini ja raasta puolet sen kuoresta. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia.
Irrota vuoan reunat, ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi kakun pohjasta. Kostuta kakku halutessasi appelsiinien kandeerausliemellä (1 dl).
Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista 3 rkl appelsiinin mehua. Sekoita kuori ja mehu vaahtoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
332
1392
9,3 g
2,5 g
56,5 g
42,4 g
1,4 g
3,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
5 dl vettä,
3 dl sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli