Persimonpavlova
Ainekset
Valmistus
Piirrä leivinpaperiarkille ruokalautasta apuna käyttäen noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Vatkaa lopuksi viinietikka vaahtoon.
Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Nosta nuolijalla marenkivaahdon reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Kypsennä marenkipohjaa 150-asteisessa uunissa, alatasolla noin 1 tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi.
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään.
Huuhtele ja kuori persimon, leikkaa se lohkoiksi.
Painele granaattiomenaa pöytää vasten hieman, jotta siemenet irtoilevat siemenkalvoista. Halkaise granaattiomena, leikkaa puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet.
Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
Laita marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä jogurttitäyte marenkipohjalle. Lisää persimonit ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla ja rosmariininoksilla. Tarjoa täytetty pavlova heti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
307
1283
11,7 g
5,7 g
41,3 g
41,3 g
2,3 g
7,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl perunajauhoja,
0,5 dl kinuskikastiketta,
rosmariininoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli