Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Tee juhlapöytään raikas juustokakku ilman uunia! Rakenna helpon piparkakkupohjan päälle kolme kaunista kerrosta: alimmaksi puolukka-juustotäyte, keskelle vaniljamousse ja pinnalle puolukanpunainen kiille.

Ainekset

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia

Puolukkatäyte

5 kpl
Liivatelehtiä
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Puolukkasurvosta
1 dl
Sokeria
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
2 rkl
sitruunamehua

Vaniljatäyte

3 kpl
Liivatelehtiä
250 ml
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike

Puolukkakiille

2 kpl
Liivatelehtiä
1 1/2 dl
Puolukkamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sekoita piparimuru ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia
2

Tee puolukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa puolukkasurvos, sokeri ja rahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Levitä täyte kakkupohjalle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

5 kpl
Liivatelehtiä
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Puolukkasurvosta
1 dl
Sokeria
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
2 rkl
sitruunamehua
3

Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada 3-4 ruokalusikallista vaniljakastiketta kattilaan. Vaahdota loppu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa oleva vaniljakastiketilkka ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vaniljakastikkeeseen. Valuta se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahtoon. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Laita kakku kylmään tunniksi.

3 kpl
Liivatelehtiä
250 ml
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike
4

Tee kiille kakun päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä seos haaleaksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.

2 kpl
Liivatelehtiä
1 1/2 dl
Puolukkamehua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.11.2011
|
Muokattu: 27.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

309

1294

19,9 g

10,8 g

24,3 g

17,7 g

0,8 g

7,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli