Laita lohifilee leivinpaperille uunipellille. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita voi nokareina lohen päälle. Valuta hunaja pinnalle. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää, mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi.
Tee kastike kalan kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta kastike oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista sitruunan mehu. Sekoita 1 rkl sitruunanmehua kastikkeeseen.
Pese tai huuhtele koristeeksi tulevat hedelmät tarvittaessa. Kuivaa ne ja leikkaa lohkoiksi tai viipaleiksi.
Pirskottele 2 rkl sitruunamehua kypsän lohen pinnalle. Levitä ranskankermakastike hieman jäähtyneelle lohelle. Koristele joulukala hedelmillä, karpaloilla, siemenillä ja yrteillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
753
17,3 g
10,0 g
3,0 g
2,9 g
—
3,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunan kuorta raastettuna (luomu),
viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli