Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Toast Skagen

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Toast Skagenit eli klassiset ruotsalaiset katkarapuleivät on helppo valmistaa myös kotona. Koristele herkulliset leivät sitruunalla ja tillillä.

Ainekset

2 - 4 kpl
Paahtoleipää
1 rkl
Voita
180 g
Isoja katkarapuja
2 rkl
Majoneesia
2 rkl
Ranskankermaa
1/2 tl
Sinappia
2 tl
Sitruunamehua
2 rkl
Tillisilppua
1/4 tl
Suolaa
Musta- tai roseepippuria
4 kpl
Sitruunaviipaletta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut siivilässä. Sekoita kastike majoneesista ja ranskankermasta. Mausta sinapilla, sitruunalla, tillisilpulla ja suolalla.

180 g
Isoja katkarapuja
2 rkl
Ranskankermaa
2 rkl
Majoneesia
2 rkl
Tillisilppua
1/2 tl
Sinappia
2 tl
Sitruunamehua
1/4 tl
Suolaa
2

Poista leivistä halutessasi kuoret. Pieniä pyöreitä leipiä saa leikattua kätevästi lasia muottina käyttämällä. Paista leivät molemmin puolin voissa. Sekoita katkaravut kastikkeeseen. Kokoa leivät ja rouhi pinnalle pippuria. Koristele sitruunalla ja tillillä.

2 - 4 kpl
Paahtoleipää
4 kpl
Sitruunaviipaletta
Musta- tai roseepippuria
2 rkl
Tillisilppua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1431

16,0 g

8,0 g

27,0 g

2,0 g

2,0 g

18,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

Musta- tai roseepippuria,

4 kpl Sitruunaviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli