Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taateli-omenakastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Taateli-omenakastike viimeistelee joulukinkkuaterian. Säästä osa kinkun paistoliemestä kinkun kastiketta varten.

Ainekset

2 dl
Vettä
5 kpl
Tuoretta taatelia
1 - 2 kpl
Kirpeää omenaa
2 dl
Kinkun paistolientä
2 dl
Kermaa
2 tl
Lihafondia
Musta- tai valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Lisää taatelit sekä kuoritut ja paloitellut omenat. Keitä hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta hedelmät sauvasekoittimella. Lisää paistoliemi, fondi sekä kerma. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta pippurilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

110

460

9,0 g

6,1 g

5,6 g

4,9 g

0,9 g

0,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Musta- tai valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli