Laita ensin riisipuuro hautumaan. Yhdistä riisi, kaurajuoma ja suola kattilassa. Kuumenna ja sekoita hyvin. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita puuroa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa vettä.
Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) tai pienet annosvuoat kevyesti öljyllä.
Yhdistä kulhossa kuuma sose ja puuro, margariini, korppujauho ja siirappi. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoa ja lisää muutama nokare margariinia. Kypsennä uunissa noin 1 ½ tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1397
11,4 g
2,4 g
49,0 g
25,2 g
6,6 g
4,4 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
0,25 tl jauhettua maustepippuria,
Ripaus muskottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli