Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Konvehtitrifle

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.

Ainekset

1 dl
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
4 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
Suolaa
2 dl
Kuohukermaa

Karpalohyytelö

3 dl
Karpalomehua
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita

Lisäksi

8 - 10 kpl
Suklaakonvehtia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.

Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1536

6429

53,0 g

34,0 g

242,5 g

214,0 g

1,0 g

18,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli