Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit ja 3 rkl tomaattien öljymarinadia, mantelit, sitruunankuori ja -mehu sekä auringonkukansiemenet. Levitä seos lohifileen päälle.
Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita. Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
823
3446
62,3 g
9,0 g
19,3 g
13,5 g
6,3 g
45,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
1 dl Hienonnettua persiljaa,
Sitruunan raastettu kuori,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli