Voitele torvellinen kakkuvuoka (2 l) voilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja jauhot. Nosta taikinaa vuokaan nokareittain. Painele taikina kevyesti jauhotetuin sormin tai ruokalusikalla vuoan kaikille (myös torven) reunoille.
Valmista täyte. Kaada kirsikat siivilään valumaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, ranskankerma, sokeri ja munat hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja kirsikat. Kaada seos kakkuvuokaan.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan tunnin ajan. Kumoa kakku. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
386
1615
18,7 g
11,5 g
46,9 g
33,6 g
1,3 g
6,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli