Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkara-kaalikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiehauta mehevistä makkaroista ja rapeasta kaalista vartissa maukas keitto. Pieneksi hienonnettu kaali ja pilkotut keittojuurekset kypsyvät kymmenessä minuutissa. Nauti kaali-makkarasoppa sellaisenaan tai lusikoi pinnalle nokare smetanaa tai ranskankermaa.

Ainekset

8 dl
vettä
2 kpl
lihafondikuutiota
500 g
(1 kpl) kotimaista-keräkaalia
300 g
(1 pkt) kotimaista-keittojuureksia
240 g
(1 pkt) kotimaista-bratwurstia tai 400 g kotimaista-siskonmakkaroita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
suippopaprika

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan kiehumaan.

8 dl
vettä
2 kpl
lihafondikuutiota
2

Huuhtele ja hienonna kaali, lisää kattilaan. Paloittele juurekset ja makkarat, ja lisää ne liemeen. Hienonna valkosipuli ja kuutioi paprika. Lisää ne keittoon. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.

500 g
(1 kpl) kotimaista-keräkaalia
300 g
(1 pkt) kotimaista-keittojuureksia
240 g
(1 pkt) kotimaista-bratwurstia tai 400 g kotimaista-siskonmakkaroita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
suippopaprika
3

Viimeistele keitto halutessasi lusikallisella smetanaa. Se pyöristää kaalin maun lempeäksi.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 8.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1044

17,0 g

5,8 g

11,3 g

9,5 g

5,3 g

10,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli