Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen sienisalaatti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Sienisalaatti on joulupöydän klassikko, joka onnistuu mainiosti myös vegaaniversiona.

Ainekset

320 g
(2 prk, à 315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä (Sauvo)
1 kpl
pieni punasipuli
200 g
(1 prk) kaurafraichea
1 dl
vegaanista majoneesia
2 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

(ruohosipulia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta sienet. Hienonna sienet tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli.

320 g
(2 prk, à 315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä (Sauvo)
1 kpl
pieni punasipuli
2

Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

200 g
(1 prk) kaurafraichea
1 dl
vegaanista majoneesia
2 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla

(ruohosipulia)

Voit käyttää salaattiin liotettuja ja valutettuja suolasieniä (5 dl). Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.10.2024
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

119

498

11,0 g

0,8 g

3,0 g

2,2 g

1,3 g

1,7 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna ,

(ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli