Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savukalakeitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Leppäsavustetusta kalasta valmistuu helposti amerikkalaishenkinen chowder, jossa kala annostellaan kasvissosekeiton pinnalle. Keiton lempeän aromikkaan ja kermaisen liemen salaisuuksia ovat purjo, varsiselleri ja porkkana.

Ainekset

500 g
(5–6) perunaa (jauhoinen lajike)
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
10 cm
purjoa
2 rkl
rypsiöljyä
7 dl
vettä
2 kpl
kala-annosfondia (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %

Lisäksi

300 g
(2 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
½ ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Huuhtele ja paloittele sellerit. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.

500 g
(5–6) perunaa (jauhoinen lajike)
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
10 cm
purjoa
2

Kuullota purjot öljyssä kattilassa. Lisää vesi, fondit, pippuri ja loput kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

2 rkl
rypsiöljyä
7 dl
vettä
2 kpl
kala-annosfondia (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
4

Valuta öljy kaloista. Hienonna tilli. Annostele keitto lautasille ja nosta kalaa keiton pinnalle. Viimeistele tillillä.

Vinkki: Kokeile keittoon savustettua kirjolohta (1 pkt/250 g).

Hyvästi hävikki: Hienonna loppu purjo ja pakasta. Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

401

1680

22,0 g

7,0 g

22,3 g

4,8 g

2,8 g

25,0 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

½ ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli