Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja kuutioi perunat.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.
Sekoita jauhot kylmään maitoon ja lisää ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää juusto pieninä nokareina ja anna kiehua vielä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää pinaatti. Viimeistele ripauksella sokeria ja hienonnetulla yrtillä.
Vinkki: Käytä loput pinaattipussin pinaatit munakkaaseen tai salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
150
626
5,2 g
2,8 g
15,8 g
7,0 g
3,0 g
8,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
8 kpl Maustepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli