Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo oliiviöljy-sitruunakakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Helppo sitruunakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Tähän kakkuun ei tarvitse raastaa sitruunaa, sillä maku tulee täyteläisestä sitruunatahnasta eli Lemon curdista.

Ainekset

340 g
(1 prk) sitruunatahnaa (Lemon curd)
3 kpl
kananmunaa
2 dl
oliiviöljyä
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunatahna, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.

340 g
(1 prk) sitruunatahnaa (Lemon curd)
3 kpl
kananmunaa
2 dl
oliiviöljyä
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.

Vinkki: Jos haluat kakkuun suklaahippuja, lisää taikinaan 1 pkt (100 g) leivontaan tarkoitettua maitosuklaarouhetta.

Miltä maistui?(20 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.3.2024
|
Muokattu: 3.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1008

14,3 g

2,1 g

23,5 g

6,4 g

0,8 g

4,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

340 g (1 prk) sitruunatahnaa (Lemon curd),

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli