Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu tasainen kiinteä pallo. Anna kohota noin 15 minuuttia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, nosta leivinpaperille pellille.
Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Levitä pohjalle pizzakastike, jauhelihaseos ja juustoraaste. Huuhtele ja halkaise tomaatit ja levitä ne pizzan päälle. Paista pizzaa 250-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Viimeistele pizza rucolalla ja halutessasi tuoreilla yrteillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
248
1037
16,7 g
6,3 g
3,7 g
3,3 g
1,3 g
20,0 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
25 g Hiivaa,
4 - 5 dl Vehnäjauhoja,
1 kpl (ruukku) (villi)rucolaa,
(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli