Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo savukalakiusaus

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Helppo savukalakiusaus tehdään suomalaisista särkikaloista valmistetusta leppäsavukalasäilykkeestä. Valmiiksi paloiteltu sipuli ilahduttaa kiireistä ja helposti kyynelehtivää kokkia. Tarjoa kiusaus Kotimaista-punajuuriviipaleiden kanssa.

Ainekset

1 kg
(8 kpl) Kotimaista -jauhoista perunaa
300 g
(2 prk, à 150 g) Kotimaista-leppäsavukalaa
1 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
1
ruukku Kotimaista-tilliä
2 1/2 dl
(1 prk) Kotimaista-pippurikermaa 15 %

Lisäksi

1 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja suikaloi perunat. Ripottele niille suola. Levitä puolet perunoista voideltuun uunivuokaan (2 l).

1 kg
(8 kpl) Kotimaista -jauhoista perunaa
1 tl
suolaa
2

Kaavi päälle kalasäilykkeet öljyineen. Lisää pinnalle sipulikuutiot ja hienonnettu tilli sekä loput perunat. Kaada päälle pippurikerma. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti kunnes perunat ovat kypsiä.

300 g
(2 prk, à 150 g) Kotimaista-leppäsavukalaa
1 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
1
ruukku Kotimaista-tilliä
2 1/2 dl
(1 prk) Kotimaista-pippurikermaa 15 %

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindsröm
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

310

1299

14,8 g

3,8 g

28,8 g

3,4 g

2,2 g

14,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku Kotimaista-tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli