Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.
Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.
Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Tummassa makaronissa on melkein kaksi kertaa enemmän ravintokuitua kuin vaaleassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
691
2891
34,6 g
17,4 g
55,4 g
9,6 g
5,6 g
34,2 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli