Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Wallenbergin pihvit kanasta

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Klassiset wallenberginpihvit saavat uutta makua, kun valmistat ne kanan jauhelihasta. Kuohkeuta kanajauhelihapihvit kermalla ja keltuaisilla. Wallenbergin pihveissä korppujauhoja tulee vain pintaan, joka paistuu rapeaksi pannulla.

Ainekset

400 g
Kotimaista-kananjauhelihaa
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa (keltuaiset)
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
2 dl
(1 prk) Kotimaista-kermaa

Lisäksi

1 dl
Kotimaista-korppujauhoja
3 rkl
Kotimaista-rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi. Sekoita liha, keltuaiset, suola ja mausteet. Valuta hiljalleen joukkoon kerma koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

400 g
Kotimaista-kananjauhelihaa
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa (keltuaiset)
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
2 dl
(1 prk) Kotimaista-kermaa
2

Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Nosta kauhallinen massaa korppujauhoihin, muotoile pihviksi ja käännä. Kuumenna öljy pannulla. Siirrä pihvi lastalla pannulle ja muotoile tarvittaessa. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 15-20 minuuttia. Tee kaikki pihvit samalla tavalla.

1 dl
Kotimaista-korppujauhoja
3 rkl
Kotimaista-rypsiöljyä paistamiseen
3

Tarjoa wallenbergin pihvit perunamuusin ja herneiden kanssa.

Vinkki! Kananmunan valkuaiset voi pakastaa ja käyttää lisänä munakkaaseen.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1028

19,5 g

7,9 g

5,4 g

0,9 g

0,3 g

12,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli