Jos käytät pakastecroissanteja, paista ne pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin.
Sekoita pehmeä voi ja muut täytteen ainekset kulhossa ja vatkaa hetki.
Leikkaa jäähtyneisiin croissanteihin ”tasku”. Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Painele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut paahteista väriä.
Siivilöi hetken jäähtyneiden croissantien pintaan tomusokeria.
Vinkki: Täytä croissantit kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.
Hyvästi hävikki: Valmista mantelicroissantit edellispäivän kuivahtaneista croissanteista. Kasta croissantit nopeasti ennen täyttämistä 2 desilitraan maitoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
989
16,2 g
5,5 g
15,7 g
15,7 g
1,7 g
6,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 kpl croissanteja,
mantelilastuja,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli