Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri (1 tl) jauhojen (2 dl) joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään paikkaan (esim. kuumaan veteen altaaseen) noin 10 minuutiksi.
Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi ja jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten. Siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten.
Jatka pullataikinan valmistusta, kun juuri kuplii. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia.
Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Ripottele suklaarouhe pikkuleipien pinnalle ja paina kiinni kevyesti.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Nosta jokaisen pullan päälle sydänpikkuleipä ja painele pikkuleivän reunat kevyesti pullaan kiinni.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Vinkki: Ylijääneestä murotaikinasta voit leipoa karkkirouheella koristeltuja pikkuleipiä.
Tee laskiaispullat täyttämällä jäähtyneet pullat karkkirouheella maustetulla kermavaahdolla ja vadelmahillolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
234
981
7,8 g
4,2 g
34,8 g
9,5 g
1,3 g
5,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli