Sekoita vohvelijauhe ja leivinjauhe kulhossa kierrevatkaimella. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita rasva taikinaan. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
Huuhtele ja kuori appelsiinit. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita rahka ja sokerit vaahtoon. Lisää appelsiinit nuolijalla käännellen.
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat.
Kuumenna vohvelirauta ja sivele noin teelusikallinen rasvaa pinnoille sudilla. Annostele noin desilitra taikinaa vohvelia kohden ja paista kullankeltaisiksi.
Kääri vohvelit tötteröiksi ja täytä appelsiinirahkalla sekä mansikoilla. Valuta päälle kastiketta.
Vinkki: Voit myös paistaa taikinasta kahdeksan ohukaista.
Hyvästi hävikki: Jos appelsiinirahkaa jää, nauti se välipalana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
393
1645
21,9 g
8,9 g
39,1 g
16,4 g
3,1 g
7,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kinuski- tai suklaakastiketta,
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli