Kaada mehu kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää avokado- tai rypsiöljy ja vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voit ripotella pinnalle ensin hieman vehnäjauhoja.
Sekoita avokado- tai rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja laita leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman suolaa tai karkeaa merisuolaa. Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3037
12710
105,0 g
8,0 g
441,0 g
62,0 g
25,0 g
67,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Tuorehiivaa,
1,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli