Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaura-kesäkurpitsaleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Paista uunipellillä leipä, joka saa pinnalleen kesäkurpitsasiivuja.

Ainekset

1/2 l
Porkkanamehua tai muuta juuresmehua
50 g
Tuorehiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Avokado- tai rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita

Pinnalle

1/2 dl
Avokado- tai rypsiöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Pieni kesäkurpitsa
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada mehu kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää avokado- tai rypsiöljy ja vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voit ripotella pinnalle ensin hieman vehnäjauhoja.

Sekoita avokado- tai rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja laita leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman suolaa tai karkeaa merisuolaa. Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 2.9.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3037

12710

105,0 g

8,0 g

441,0 g

62,0 g

25,0 g

67,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Tuorehiivaa,

1,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli