Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi jäähtyvässä liemessä ja piparjuurismetana

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista lohi näppärästi kuumassa mausteliemessä hauduttamalla. Täyteläinen piparjuurismetana, raikkaat granaattiomenan siemenet ja tilli tekevät kokonaisuudesta juhlavan.

Ainekset

500 g
lohifileetä (ruodotonta, nahatonta)

Mausteliemi

1 l
vettä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
3 rkl
sokeria
2 rkl
suolaa
5 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 kpl
ruukkua tilliä (varret)

Piparjuurismetana

120 g
(1 prk) smetanaa
2 rkl
piparjuurta raastettuna
1 tl
sinappia
1 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Koristeluun

granaattiomenan siemeniä
1/2 kpl
ruukkua tilliä (lehdet)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita vuokaan (noin 19 x 24 cm).

500 g
lohifileetä (ruodotonta, nahatonta)
2

Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja tillin varret, säästä lehdet koristeluun.

1 l
vettä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
3 rkl
sokeria
2 rkl
suolaa
5 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 kpl
ruukkua tilliä (varret)
3

Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan niin, että kalat peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Siirrä vuoka jääkaappiin tunniksi.

4

Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita piparjuurismetanan ainekset.

120 g
(1 prk) smetanaa
2 rkl
piparjuurta raastettuna
1 tl
sinappia
1 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
5

Nosta kalapalat varovasti tarjoilulautaselle. Koristele tillinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kala piparjuurismetanan kanssa.

1/2 kpl
ruukkua tilliä (lehdet)
granaattiomenan siemeniä

Vinkki: Voit tarjota lohen myös lämpimänä. Lohi on kypsää 15–20 minuutissa kuuman liemen lisäämisestä.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.10.2024
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

416

1740

29,5 g

11,5 g

11,8 g

10,8 g

1,0 g

24,8 g

10,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

granaattiomenan siemeniä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli