Tee mousse edellisenä päivänä. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kermaan ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka (halk. 18 cm tai vet. 2 l).
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Raasta appelsiinin kuori vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Ota valkosuklaakerma jääkaapista ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu. Viipaloi noin puolet mansikoista.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros mehulla. Levitä puolet viipaloiduista mansikoista ja kolmannes vaahdosta pohjalle. Laita toinen kerros päälle, kostuta ja täytä. Laita ylin kerros paikoilleen ja levitä loppu suklaavaahto kakulle. Kasaa päälle mansikoita ja lakritsia. Valuta lakritsikastike kakulle juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Leivo kakkupohja ja valmista valkosuklaatäyte jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota täyte mousseksi vasta vähän ennen kakun kokoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
758
3175
50,4 g
28,1 g
64,1 g
43,5 g
3,0 g
9,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Appelsiinin kuori,
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
1 rkl Margariinia vuokaan,
1 dl Lakritsia paloina,
0,5 dl Lakritsikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli