Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-nuudelikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nuudeli tuo vaihtelua jauhelihakeittoon. Maukas keitto maustetaan muun muassa chilitahnalla, ja lopuksi lisätään kiinankaalia.

Ainekset

1 kpl
(400 g) jauhelihaa
Pala purjoa
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutioita
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
(80 g) nuudeleita
1/4 kpl
Kiinankaalia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi purjo ja kuori ja paloittele porkkanat.

Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja paista jauheliha. Lisää joukkoon mausteet ja kasvikset. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Murenna joukkoon nuudelit. Lisää hienonnettu kiinakaali. Mausta ja keitä muutama minuutti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

709

9,5 g

2,8 g

13,8 g

1,8 g

1,3 g

6,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

1,5 l Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli