Pannukalaa ja vehnäolutsipulia - Yhteishyvä

Pannukalaa ja vehnäolutsipulia

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Sipuli saa vehnäoluesta oivan kumppanin. Monimutkaisia mausteita ei tarvita, kun korostetaan raaka-aineiden omia makuja.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa)
Voita tai öljyä paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria

VEHNÄOLUTSIPULI

4 - 5 kpl
Sipulia
4 rkl
Oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl
Vehnäolutta (esim. kukko vehnä)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.

4 - 5 kpl
Sipulia
2

Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4 rkl
Oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl
Vehnäolutta (esim. kukko vehnä)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
3

Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.

800 g
Vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa)
4

Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voita tai öljyä paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria
5

Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.

Resepti
Laura Kaapro
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia41 g165 g
Rasvaa18 g72 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1489 5954
Energiaa kcal356 1422

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voita tai öljyä paistamiseen

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia41 g165 g
Rasvaa18 g72 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1489 5954
Energiaa kcal356 1422

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voita tai öljyä paistamiseen

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Resepti
Laura Kaapro

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.