Sitruunarahka
Ainekset
Valmistus
Laita maitorahka kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä rahkan joukkoon, purista ½ dl mehua ja lisää se sekä lemon curd -tahna rahkaan. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen rahkaseokseen. Annostele rahka tarjoiluastioihin.
Pese sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa tai leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita annosten koristeeksi. Sekoita lemon curd ja vesi keskenään kastikkeeksi. Valuta kastike annosten päälle. Koristele sitruunaviipaleilla ja mintulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1232
17,8 g
11,8 g
23,0 g
23,0 g
1,5 g
7,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl ruukkua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli