Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunatahna, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.
Vinkki: Jos haluat kakkuun suklaahippuja, lisää taikinaan 1 pkt (100 g) leivontaan tarkoitettua maitosuklaarouhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
241
1008
14,3 g
2,1 g
23,5 g
6,4 g
0,8 g
4,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
340 g (1 prk) sitruunatahnaa (Lemon curd),
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli