Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon.
Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle marjoja tai hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele marjojen tai hedelmien lisäksi halutessasi marenkipaloilla ja mintulla.
Vinkki Jos kakkulevystä jää ylimääräisiä paloja, tee niistä helppo kulhojälkiruoka. Laita tarjoiluastiaan kerroksittain kakkupaloja, maustettua rahkaa ja marjoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
224
940
11,8 g
7,0 g
23,8 g
16,5 g
1,3 g
4,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl sokeria,
1 rkl sokeria (halutessasi),
2 tl vaniljasokeria,
(marenkeja, minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli