Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mango-passiorahkapullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Pyöräytä pieni pullataikina ja siitä pyöreät pikkupullat. Tee pulliin kohotuksen jälkeen syvennykset ja täytä pullat hedelmärahkalla. Paistonkestävä mango-passiorahka sopii rahkapullien täytteeksi sellaisenaan.

Ainekset

Pullataikina

3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
1 l
(noin) vehnäjauhoja
1/2 dl
juoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta)

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Täyte

400 g
(2 prk) mango-passiorahkaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa kädellä vaivaten. Kaada rasva taikinaan ja jatka vaivaamista muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja tarvittaessa. Peitä taikina ja kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi kuumavesihauteessa, noin puoli tuntia.

3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
1 l
(noin) vehnäjauhoja
1/2 dl
juoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta)
2

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne palloiksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

3

Paina juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Jauhota lasin pohja, jos se jää taikinaan kiinni. Voitele pullat kananmunalla. Jos munaa jää yli, sekoita se rahkaan.

1 kpl
kananmuna
4

Laita rahkaa pullien syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

400 g
(2 prk) mango-passiorahkaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 6.3.2022
|
Muokattu: 31.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1029

5,4 g

1,7 g

39,9 g

10,1 g

1,4 g

7,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

11 g (1 ps) kuivahiivaa,

1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli