Valmista taikina. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa kädellä vaivaten. Kaada rasva taikinaan ja jatka vaivaamista muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja tarvittaessa. Peitä taikina ja kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi kuumavesihauteessa, noin puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne palloiksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
Paina juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Jauhota lasin pohja, jos se jää taikinaan kiinni. Voitele pullat kananmunalla. Jos munaa jää yli, sekoita se rahkaan.
Laita rahkaa pullien syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1029
5,4 g
1,7 g
39,9 g
10,1 g
1,4 g
7,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
11 g (1 ps) kuivahiivaa,
1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli