Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Hienonna paketillinen keksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää se keksijauheeseen. Taputtele seos vuokaan.
Murskaa puolet toisen keksipaketin kekseistä rouheaksi muruksi. Säästä loput keksit koristeluun. Laita tuorejuustot kulhoon. Sekoita keksimurut, sokerit ja sitruunamehu joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen hellästi nostellen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Ennen tarjoamista irrota kakku vuoasta ja siirrä leivinpaperina avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku lopuilla kekseillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1271
22,2 g
10,1 g
21,3 g
15,0 g
0,3 g
5,6 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli