Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhoja sekä pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Jatka jauhojen alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5–10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile tangoksi. Leikkaa tanko 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla juomalasin pohjalla. Riko täytteeseen tuleva kananmuna kulhoon ja voitele sillä pullien reunat. Sekoita muut täytteen ainekset lopun munan kanssa. Jaa täyte pullien syvennyksiin.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
Vinkki: Lisää rahkatäytteeseen ½ dl rusinoita tai 2 rkl sitruunamehua
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
157
657
3,0 g
0,8 g
25,9 g
6,8 g
1,0 g
5,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli